Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΟΜΙΛΟΥ

Ο Αθλητικός Όμιλος ΄ ΔΑΦΝΗ ΄ Αγίου Δημητρίου, ιδρύθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 1972 από μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη προς τον Αθλητισμό και τον Άνθρωπο.

idritiki_praksi_omilou

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου

Έδρα του Ομίλου δηλώθηκε το Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου και « προπονητικό κέντρο » η αλάνα που περικλείεται από τους δρόμους Σάμου – Καπετανάκη – Δήλου – Αργοστολίου και στην οποία σήμερα έχει κατασκευαστεί το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου.

Το διαχρονικό έμβλημα της ομάδας είναι οι δύο ημικυκλικές δάφνες, οι οποίες στο κάτω άκρο διασταυρώνονται και στο εσωτερικό του κύκλου αναγράφουν το όνομα του Ομίλου και το έτος ίδρυσης, τα δε χρώματα που κυριαρχούν στις εμφανίσεις των τμημάτων είναι το πράσινο, το πορτοκαλί και το άσπρο.

palio_simaΣτην αρχή επισημοποιήθηκε το Καταστατικό με μοναδικό άθλημα το ποδόσφαιρο και επί μία 15ετία έγιναν άπειρες αθλητικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή των νέων της πόλης μας. Ο Σύλλογος προσπάθησε επανειλημμένα να εντάξει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε κατηγορία, όμως όλες οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν. Το 2007 αναστέλλεται προσωρινά η αγωνιστική δραστηριότητα του λόγω έλλειψης αθλητικών χώρων.

omada_podosfairou_1980Η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου το 1980

Το 1986 η απαίτηση των νέων της ευρύτερης περιοχής για περισσότερο και ποιοτικότερο αθλητισμό οδήγησαν τον Όμιλο σε τροποποίηση του Καταστατικού και από Ποδοσφαιρικός Όμιλος έγινε Αθλητικός Όμιλος, δημιουργώντας τις βάσεις για Καλαθοσφαίριση Αγοριών και Πετοσφαίριση Γυναικών. Το 1988 τα δύο τμήματα εντάσσονται στις τοπικές κατηγορίες ξημερώνοντας μία νέα εποχή για τον αθλητισμό στην πόλη μας.

omada_basket_andrwn_1987_1988Η πρώτη ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών του Ομίλου

omada_voley_gunaikwn_1991_1Η ομάδα βόλεϊ της ανόδου στην Β΄ Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. την περίοδο 1991-1992

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 1993 ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρυσομάλλης Μιχαήλ και ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Κρόνος Χαϊδεμένος Κωνσταντίνος υπογράφουν την αδερφοποίηση των δύο αθλητικών συλλόγων με σκοπούς την από κοινού πραγματοποίηση εκδηλώσεων Κοινωνικού – Αθλητικού περιεχομένου και την βοήθεια και αθλητική αλληλεγγύη μεταξύ των δύο σωματείων.

To 1996 o Όμιλος διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον αθλητικό του Ορίζοντα, απορροφά το σωματείο « Α.Ο. Φοίβος Καλλιθέας » και αποκτά βόλεϊ Ανδρών. Η προσπάθεια αυτή θα κρατήσει μόνο 8 χρόνια, διότι η έλλειψη χώρων άθλησης θα αποθαρρύνει τους νέους που θα στραφούν σε άλλα αθλήματα και θα αναγκάσει τον σύλλογο στην αναστολή της λειτουργίας του. Οι σημερινοί ιθύνοντες της πετοσφαίρισης μελετάνε τις δυνατότητες επαναδραστηριοποίησης του τμήματος.

Τον Δεκέμβριο του 2003, η ερμηνεύτρια Παπαδοπούλου Αιμιλία τραγούδησε τον ύμνο της ομάδας, τον οποίο ενορχήστρωσε ο μουσικός Δράμπαλος Ευάγγελος σε στίχους Μηλιώνη Κωνσταντίνου.

Το καλοκαίρι του 2011, υποδεχτήκαμε το νεότερο μέλος της Αθλητικής μας Οικογένειας το τμήμα της Γυναικείας Καλαθοσφαίρισης, το οποίο ανάπτυξε σημαντικές υποδομές και το γυναικείο τμήμα του πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α΄ Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α.

gunaikeia_omada_basketΗ πρώτη ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών του Ομίλου

Σήμερα, η Δάφνη βρίσκεται στη Πέμπτη Δεκαετία της ύπαρξης της, κοιτάζοντας πίσω βλέπουμε ότι η φιλότιμη προσπάθεια των ιδρυτών του Ομίλου πλαισιώθηκε απ’ την αγάπη όλο και περισσοτέρων ανθρώπων που πιστεύουν στα αθλητικά ιδεώδη, στα πρότυπα του « … νους υγιής εν σώματι υγιή».

Απόδειξη αποτελεί ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ομίλου : 150 αθλητές και αθλήτριες σε τμήματα καλαθοσφαίρισης ανδρών – γυναικών, 100 αθλητές και αθλήτριες στο τμήμα πετοσφαίρισης ανδρών – γυναικών και ηλικίες αυτών από 6 έως 40 χρονών.

Σήμερα, ο Όμιλος έχει να παρουσιάσει έναν σύγχρονο Αθλητικό Σύλλογο με τμήματα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών και Πετοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών με ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής για την καλλιέργεια των αθλημάτων και την αγωνιστική τους καταξίωση.

Το ανθρώπινο δυναμικό εμπλουτίζεται από την παρουσία πτυχιούχων γυμναστών – προπονητών που με την εμπειρία και την αγάπη τους για τον αθλητισμό και τους αθλητές κάνουν πιο δυναμική την παρουσία του Συλλόγου στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας.

Ο Όμιλος διοικείται από 15μελές αιρετό διοικητικό συμβούλιο και μέχρι στιγμής στα μητρώα του έχει εγγεγραμμένα περίπου 240 ενεργά μέλη. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πιστεύουν στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεστε και χωρίς να φοβούνται τις ατελείωτες ώρες προσωπικής ενασχόλησης, με πάθος προσφέρουν τον εαυτό τους για το καλό των παιδιών και των συνανθρώπων τους με μόνο όπλο τη θέληση και τη συλλογική προσπάθεια.

Μαζί με το διοικητικό συμβούλιο συμπορεύονται οι γονείς του νεοσύστατου Συλλόγου του τμήματος καλαθοσφαίρισης και η ομάδα Εργασίας και Συντήρησης που επανδρώνεται από γονείς αθλητριών της πετοσφαίρισης.

Τα αγωνιστικά τμήματα καλαθοσφαίρισης αγωνίζονται στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο επί της οδού Θεομήτορος και τα αγωνιστικά τμήματα πετοσφαίρισης στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο επί της οδού Αργοστολίου.

Η έδρα του Συλλόγου βρίσκεται επί των οδών Καπετανάκη 8 & Σάμου 31 και παράλληλα λειτουργούν γραφεία του τμήματος καλαθοσφαίρισης στο κλειστό και στο ανοικτό γήπεδο επί της οδού Θεομήτορος.